ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/07/2015 17:16 EEST | Updated 05/07/2015 17:59 EEST

Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Παραιτήσου. Aν είναι προσωπικό, παραιτούμαι και εγώ από τη διεκδίκηση

Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είχε το μεσημέρι του Σαββάτου η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την οποία του είπε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί τη Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι, εάν ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι υπάρχει προσωπικό θέμα, αμέσως μετά την παραίτησή του θα ανακοινώσει και η ίδια ότι παραιτείται από οποιαδήποτε διεκδίκηση του αξιώματος.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, κύκλοι της ΝΔ είπαν πως το τηλεφώνημα αυτό έγινε «στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα» και ότι «αφήνουμε στην κρίση του καθενός και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να κρίνει μια τέτοια πράξη».

Από πλευράς του, ο Σάκης Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο, και ότι ο λαός γύρισε το πρόσωπό του στο παλιό πολιτικό σύστημα. Οι προτεραιότητες είναι δύο, υπογράμμισε: Ενωμένοι οι Έλληνες να επιτύχουν συμφωνία ώστε να παραμείνουμε στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», και το υπάρχον πολιτικό σύστημα να καταλάβει το μήνυμα του λαού και να αποχωρήσει.

Ερωτηθείς για το αν αυτό σημαίνει παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε «ο νοών νοείτω».