ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2015 11:35 EEST | Updated 05/07/2015 11:35 EEST

Προειδοποίηση Βάιντμαν: Πλήγμα για τον γερμανικό προϋπολογισμό το Grexit

ODD ANDERSEN via Getty Images
President of the German Central Bank (Bundesbank) Jens Weidmann poses for photographers ahead of the weekly cabinet meeting at the Chancellery in Berlin on July 1, 2015. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα άνοιγε μια τρύπα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, δημοσίευσε την Κυριακή η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βάιντμαν προειδοποίησε πως το κόστος ενός Grexit θα έπληττε τα κέρδη της Μπούντεσμπανκ, τα οποία εισρέουν στον προϋπολογισμό.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε πως οι απώλειες της Μπούντεσμπανκ θα ήταν μεγαλύτερες από το ποσό των 14,4 δισεκ. ευρώ που έχει ήδη μπει στην άκρη ως πρόβλεψη για την κρίση του ευρώ, επειδή θα επέφερε απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την κεντρική τράπεζα.

«Αυτό δεν θα ήταν αρκετό στην περίπτωση ενός Grexit», ανέφερε η Handelsblatt, χωρίς να διευκρινίσει την πηγή της.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)