ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/07/2015 04:00 EEST | Updated 07/07/2015 04:04 EEST

Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα - Τσακαλώτου με τον Τζακ Λιου

US Secretary of the Treasury Jacob J. Lew speaks at the seventh US-China Strategic and Economic Dialogue at the US State Department in Washington DC, June 23, 2015. AFP PHOTO/CHRIS KLEPONIS        (Photo credit should read CHRIS KLEPONIS/AFP/Getty Images)
CHRIS KLEPONIS via Getty Images
US Secretary of the Treasury Jacob J. Lew speaks at the seventh US-China Strategic and Economic Dialogue at the US State Department in Washington DC, June 23, 2015. AFP PHOTO/CHRIS KLEPONIS (Photo credit should read CHRIS KLEPONIS/AFP/Getty Images)

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ, η Ουάσινγκτον προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Αθήνας και άλλων παραγόντων για την επίλυση της ελληνικής κατάστασης, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του υπουργείου.

Ο Λιού εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει δύσκολες αλλά αναγκαίες οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και να καταφέρει βιωσιμότητα του χρέους μέσα στην ευρωζώνη» είπε το υπουργείο σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ο Λιού προσφέρθηκε να κρατήσει στενή επαφή με την Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την κατάσταση στη Ελλάδα και συμφώνησαν για τη σημασία της εξεύρεσης μιας οδού για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκινήσει εκ νέου τις μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης, είπε ο Λευκός Οίκος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)