Απαλλαγή Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου ζητά ο εισαγγελέας

Απαλλαγή Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου ζητά ο εισαγγελέας
Nikos Libertas / SOOC

Την απαλλαγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη από τα αδικήματα, που αφορούσαν την υπόθεση της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας του, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας.

Σε βάρος του κατηγορούμενου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη, είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς φέρεται ότι, είχε καταγράψει παράνομα συνομιλία, που είχε στη Βουλή με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η βιντεοσκοπημένη συνομιλία, η οποία είχε αναρτηθεί σε ρώσικη ιστοσελίδα, ενώ στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης την είχε δημοσιοποιήσει στη Βουλή, αφορούσε τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτριών, για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση .

Υπενθυμίζεται ότι, η δημοσιοποίηση του βίντεο είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος είχε στην κατάθεση, που είχε δώσει στην εισαγγελέα είχε υποστηρίξει ότι, η καταγραφή είχε γίνει εν αγνοία του.

Σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Τον τελευταίο λόγο ωστόσο, για το εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη βουλευτής της ΧΑ τον έχει το συμβούλιο εφετών.

Δημοφιλή