ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/07/2015 14:01 EEST | Updated 10/07/2015 17:27 EEST

Πρωτοβουλίες Καμμένου για να παρουσιαστούν συμπαγείς οι ΑΝΕΛ στη Βουλή επί της ελληνικής πρότασης

Nick Paleologos / SOOC

Ένταση επικράτησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ που δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την ελληνική πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς τους εταίρους, ζητώντας νέο δάνειο από τον ESM. Μετά ωστόσο από παρέμβαση του προέδρου Πάνου Καμμένου φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν την γραμμή της υποστήριξης της πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κ.Ο. τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ τάχθηκαν κατά της συμφωνίας. Πρόκειται για τους Παύλο Χαϊκάλη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκο Μαυραγάνη και Χαρίσιο Κατανά. Για τον τελευταίο εκφράζονται ακόμη αμφιβολίες εάν θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Νίκος Μαυραγάνης, πριν το δημοψήφισμα είχε εκφράσει πάλι τη διαφοροποίησή του, αλλά αυτή τη φορά με το «όχι».

Η συνεδρίαση της ΚΟ διεκόπη και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, τόνισε ότι «στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης με μια πολύ σοβαρή επιφύλαξη, η οποία θα θέλαμε αύριο στο κομιουνικέ του Eurogroup. Να περιγραφεί με ρητό και σαφή τρόπο η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και σαφής αναφορά στη φετινή εκταμίευση μέρους του αναπτυξιακού πακέτου του κ. Γιούνκερ και όχι μόνο. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά για πράξεις».