ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/07/2015 06:21 EEST | Updated 10/07/2015 11:59 EEST

Τσίπρας: Εγώ δεν θα γίνω νέος Παπαδήμος

eurokinissi

Τέλος στα σενάρια αλλαγής της κυβέρνησης έβαλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίαζε από νωρίς το πρωί της Παρασκεύης.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα συνεχίσουμε έτσι, ή θα φύγουμε όλοι μαζί», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναλυτική αναφορά τι έγινε τις τελευταίες ημέρες και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι φέρνει μια καλύτερη συμφωνία από εκείνο το τελεσίγραφο που μας έδωσε το Eurogroup στις 25 Ιουνίου.

«Σίγουρα δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη», πρόσθεσε σχολιάζοντας το μήνυμα της κάλπης του δημοψηφίσματος.

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις» και «αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις».

«Εδώ μιλάμε για ανατίναξη κράτους. Εδώ μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία με ό,τι αυτό συνεπάγεταί», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία. Ανάμεσα σε μια κακή και σε μια καταστροφική επιλογή είναι προφανής η απάντηση. Είναι ευθύνη της αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μην φτάσουμε στο grexit. Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και την ιστορία του».

Επισημαίνεται ότι από το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή απουσιάζουν δύο υπογραφές, εκείνες του Πάνου Καμμένου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στο χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού έκανε κριτική στο νομοσχέδιο είπε ότι θέλει να διαβουλευθεί με την ΚΟ του κόμματός του, η οποία συνεδριάζει σήμερα. Οι ενστάσεις του αφορούν κυρίως τον ΦΠΑ στα νησιά.

Ο δε Π. Λαφαζάνης διαφώνησε με την πρόταση και την καταψήφισε στο κυβερνητικό συμβούλιο λέγοντας ότι είναι επώδυνη και δεν αποτελεί λύση.