ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/07/2015 06:34 EEST

Καναδός αστυφύλακας έκοψε κλήση σε 3χρονο αγοράκι για «αδίστακτη οδήγηση»

Halifax Police Twitter

Η επικίνδυνη οδική συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα ατυχήματα και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στον Καναδά. Για αυτό και αν είσαι απρόσεκτος οδηγός θα πληρώσεις το τίμημα. Ακόμα και αν είσαι 3 χρονών.

Πριν από λίγες μέρες στο Halifax της Nova Scotia στον Καναδά, ο αστυφύλακας Shawn Currie είδε τον 3χρονο Declan Tramley να οδηγεί την πλαστική μηχανή-παιχνίδι του στον πεζόδρομο και κατάλαβε αμέσως πως αυτός ο μικρός οδηγός αψηφά το γράμμα του νόμου. Όχι μόνο πήγαινε πολύ γρήγορα, αλλά πάρκαρε παράνομα, ήταν ανήλικος και κατά πάσα πιθανότητα η μηχανή του δεν ήταν ασφαλισμένη. Οπότε έκανε αυτό που θεώρησε σωστό: του έκοψε κλήση.

Φυσικά ο αστυφύλακας Currie ήθελε απλά να κάνει πλάκα στον πιτσιρικά και να το διασκεδάσει και ο ίδιος: «Αυτός ο μικρός έρχεται προς το μέρος μας και φέρνει μαζί την μικρή του μηχανή και την παρκάρει ακριβώς όπως παρκάρουν τις μεγάλες, κανονικές μηχανές. Σκεφτήκαμε λοιπόν όταν θα ήταν αστείο να πάω εκεί και να κάνω πως του κόβω κλήση», είπε ο Currie στις ειδήσεις του καναλιού CBC.

Για καλή τύχη του ίντερνετ, ο πατέρας του μικρού Declan πρόλαβε και τράβηξε φωτογραφία τον γιο του τη στιγμή που έβαζε το χεράκι του στο κεφάλι γεμάτος απελπισία. Η φωτογραφία στάλθηκε στην αστυνομία για αναμνηστικό, η αστυνομία του Halifax την ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα και ο μικρός «αδίστακτος οδηγός», όπως έγραψε στην κλήση ο Currie, έγινε viral. Δε χρειάζεται να πούμε πως η κλήση ήταν, προφανώς, κενή.

Ο Declan, στην πορεία, όχι μόνο ξεπέρασε το «τραυματικό» γεγονός αλλά δημιούργησε και μια στενή σχέση με την κλήση που πήρε από τον αστυνομικό «Αγαπά την κλήση του (τώρα)», είπε η μαμά του. «Προσπάθησε να πάει για ύπνο με αυτήν αγκαλιά».