ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/07/2015 17:35 EEST | Updated 11/07/2015 17:40 EEST

Σοσιαλδημοκράτες εναντίον Σόιμπλε για τα περί Grexit: «Τραγικό να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο»

Thomas Koehler via Getty Images
BERLIN, GERMANY - FEBUARY 26: Carsten Schneider, member of the Social Democratic Party of Germany (SPD), poses for a photograph on February 26, 2013 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Koehler/Photothek via Getty Images)

«Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να "πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο"» έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung για διαρροή εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρόσθεσε:

«Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», ενώ λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)