ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/07/2015 22:22 EEST

Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης στη Βουλή: Το Ποτάμι απαιτεί συμφωνία – Το ΚΚΕ διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ δίνει ψήφο συ

Eurokinissi

Λακωνικός, σύντομος, σε μια τοποθέτηση που δεν ξεπέρασε το ένα λεπτό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:

«Το Ποτάμι δεν εξουσιοδοτεί. Το Ποτάμι απαιτεί από τον πρωθυπουργό να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μείνει η χώρα στον φυσικό της χώρο. Στην καρδιά της Ευρώπης. Η αγωνία του κόσμου πρέπει να τελειώσει. Μαζί και ο διχασμός. Ας μην καθυστερούμε άλλο.

Τα υπόλοιπα από τη Δευτέρα», και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής.

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τα όνειρα των Αριστερών

Καταγγελτικό το ύφος του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τα όνειρα των Αριστερών.

Εκβιάστηκαν και οι ψηφοφόροι του «ναι» και οι ψηφοφόροι του «όχι», επεσήμανε τονίζοντας ότι το 3ο Μνημόνιο αλλά και το Grexit είναι εξίσου κακές επιλογές. «Για την οριστική έξοδο από την κρίση απαιτείται προετοιμασία του λαού και καθαρές κουβέντες», τόνισε. «Η κυβέρνηση άφησε το λαό απροετοίμαστο στους εκβιασμούς της Ε.Ε.» επεσήμανε και τώρα φορτώνει στον λαό το νέο δάνειο και σκληρά μέτρα. «Ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πειραματόζωο για την μεταμόρφωση της Ευρώπης», σημείωσε.

Γεννηματά: Δεν σας παραδίδουμε λευκή επιταγή αλλά ψήφο συνεννόησης

«Το δημοψήφισμα αποδείχτηκε υπερόπλο που αντί να απειλεί τον αντίπαλο στράφηκε εναντίον του ελληνικού λαού» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας ότι «Η χώρα βρέθηκε σε δυσκολότερη διαπραγματευτική θέση». Η κ. Γενννηματά εξήγησε ότι «για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε δίλημμα μέσα ή έξω από την Ευρώπη» και επεσήμανε: «Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι φέρνει την πρόταση «α υπό καθεστώς ασφυκτικών χρονικών περιορισμών» καθώς «δεν επιτρέπει αξιολόγηση σε προτάσεις και μέτρα που είναι αναντίστοιχα με τις κόκκινες γραμμές».

«Την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης την έχετε εσείς κ. πρωθυπουργέ» είπε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία καθώς όπως είπε «Τώρα είναι η ώρα να την πετύχετε». Τέλος η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «το ναι μας δεν είναι συγχωροχάρτι, συνενοχή ή άφεση αμαρτιών» και ξεκαθάρισε: «Δεν σας παραδίδουμε λευκή επιταγή. Είναι ψήφος συνεννόησης».