ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/07/2015 20:59 EEST | Updated 10/07/2015 21:00 EEST

Μεϊμαράκης: Είμαστε μαζί σας σ' αυτήν την πορεία - Την Κυριακή πρέπει να έχουμε τελειώσει

Eurokinissi

«Θα τολμήσετε να υπογράψετε τη συμφωνία γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο το κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, αλλά μόνο το συμφέρον της πατρίδας», τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος, Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας ότι «Όχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήσετε ως λύση σε ένα δημοψήφισμα, αλλά θα έπρεπε να έχετε την τόλμη να πάρετε την ευθύνη κι όχι να οδηγήσετε την χώρα σε ένα δημοψήφισμα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε δε πως «στη Μεγάλη Βρετανία το δημοψήφισμα έχει προαναγγελθεί ένα χρόνο πριν. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

«Ξέρουμε από διαπραγματεύσεις και ξέρουμε και πόσο εκβιάζουν οι δανειστές, εσείς τώρα το μάθατε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε «Εμείς πονέσαμε πολλές φορές όταν ήταν να πάρουμε επώδυνη απόφαση που δεν συμβάδιζε με τις ιδεολογικές μας κατευθύνσεις. Σας καταλαβαίνω πολύ περισσότερο, γιατί κάνετε το καθήκον σας, που όταν εμείς το κάναμε, μας λοιδορούσατε»

«Δεν θα σας αντιγράψουμε» συνέχισε και πρόσθεσε: «Σας λέμε μπράβο που κινείστε στην ίδια κατεύθυνση. Ξέρω τι έχετε περάσει. Και εσείς καταλαβαίνετε τι περνάγαμε εμείς τότε».

«Θέλουμε την Κυριακή να γυρίσετε με συμφωνία, αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα της σημερινής συζήτησης. Δεν θέλω να επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι θα μας εγκλωβίσετε», είπε.