ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/07/2015 08:49 EEST | Updated 13/07/2015 08:50 EEST

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε γραφεία όπου είχε γίνει καταγγελία για προτροπή στήριξης του «ναι»

Sooc

Επίθεση σε γραφεία εταιρείας πληροφορικής στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας εξαπέλυσε ομάδα αντιεξουσιαστών το απόγευμα της Παρασκευής.

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης είχε προτρέψει τους υπαλλήλους του να κατέβουν στην εκδήλωση υπέρ του ναι στις 30 Ιουνίου, μια ημέρα πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Η μισθοδοσία θα γίνει μόνο απόψε στο Σύνταγμα, για όποιον έρθει», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Μετά από αυτό το περιστατικό το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) προέβη σε καταγγελία και το βράδυ της Παρασκευής μετέβη στα γραφεία και προκάλεσε φθορές.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ανυπόγραφο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον βανδαλισμό των εγκαταστάσεων της εταιρείας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens Indymedia, στο οποίο οι αντιεξουσιαστές κατακρίνουν την στάση του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Ακόμα, από το περιεχόμενο της ανυπόγραφης προκήρυξης προκύπτει ότι τα ίδια άτομα προκάλεσαν φθορές και στα γραφεία της First Business Bank (FBB).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας, το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου. Μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν περίπου 25 βόμβες μολότοφ, καθώς και 15 εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια, τα οποία εκτιμάται να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία.