ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/07/2015 18:06 EEST | Updated 13/07/2015 18:09 EEST

Λοβέρδος: Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Εξεταστική για το Μνημόνιο

sooc

Να κληθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο, ζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του προς τον Δημήτρη Βίτσα.

Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ως απολύτως αναγκαία την ακρόαση του κ. Βαρουφάκη, λόγω των σημερινών δηλώσεών του για την περί Grexit εισήγησή του στον πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι οποίες - όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - «θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο.

Ζητεί μάλιστα από τον πρόεδρο της Εξεταστικής, να προσκληθεί ο κ. Βαρουφάκης κατά προτεραιότητα.

H απάντηση Βαρουφάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος υπεραμύνεται της πολιτικής που άσκησε όσο βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών. Σε tweet του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Βαρουφάκης τόνισε:

«Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;»

Επίσης με δεύτερο tweet ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις απειλές περί Grexit.

«Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί», ανέφερε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)