ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/07/2015 05:50 EEST | Updated 13/07/2015 05:50 EEST

Το Ποτάμι: Η λιποταξία ως πολιτική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Sooc

Την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το Ποτάμι, τονίζοντας πως θα είναι στην διάθεση του Πρωθυπουργού για την εξεύρεση λύσεων.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα που προέκυψαν από την συνάντηση του Πολιτικού σχεδιασμού και Βουλευτών του Κινήματος, ήταν και το γεγονός ότι η εθνική γραμμή παραμένει ίδια και αυτή είναι να μείνει η χώρα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Ακόμα, κατέστη σαφές ότι οι εταίροι δεν μπορούν να θέτουν ζήτημα εμπιστοσύνης και οι παράλογες απαιτήσεις και η εκδικητική πολιτική δεν συνάδουν με τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, το Ποτάμι τονίζει την σημασία της εθνικής συνεννόησης και γι' αυτό τον λόγο θα στηρίξει τα νομοσχέδια του Αλέξη Τσίπρα ως απόρροια της συνεργασίας του με τους Θεσμούς. Ταυτόχρονα, η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με την επιπλέον κάλυψη που της δίνει η σύμφωνη γνώμη των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα πρέπει να αποκρούσει τις συνεχείς προσπάθειες κωλυσιεργίας της προέδρου του σώματος και να κινηθεί αποφασιστικά ώστε να υπάρχει ουσιαστική και αποτελεσματική κοινοβουλευτική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες και μέρες.

Τέλος, το Κίνημα προειδοποιεί πως η αποστασιοποίηση αρκετών Βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας βάλλει το κύρος της χώρας και πως η λιποταξία ως πολιτική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές.