ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/07/2015 16:03 EEST | Updated 13/07/2015 20:06 EEST

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: «Κράμερ εναντίον Κράμερ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Sooc

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά και την συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εταίρους. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουκ ολίγες και η κατάσταση θυμίζει «καζάνι που βράζει».

  • Διαβάστε αναλυτικά λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα, με πιθανότερο σενάριο αυτό της απομάκρυνσης όσων υπουργών δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συμφωνία την οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Η πρώτη «μπαλωθιά» των επερχόμενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα ήρθε με την ανακοίνωση της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή, ο οποίος και θα διαδεχθεί τον Μανώλη Γλέζο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ζητεί τις παραιτήσεις των υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, ενώ προαναγγέλλει πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βούλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όσοι βουλευτές πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece ο κ. Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα στο σύνολο της δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία.

Τις πρώτες ενδείξεις για τις προθέσεις τους έδωσαν σήμερα Δευτέρα, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας με κείμενο που ανήρτησαν στον ιστότοπο iskra. Όπως ανέφεραν σε αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα και τη μάχη να μην περάσουν τα «νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα».

Στο μεταξύ την παραίτηση του από τη θέση του βουλευτή προανήγγειλε ουσιαστικά ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας ο οποίος επίσης ανέφερε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία.