ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/07/2015 09:43 EEST | Updated 14/07/2015 15:01 EEST

Λίστα με εκδότες και δημοσιογράφους που έπαιρναν χρήματα για «επιθέσεις» έδωσε στην ΕΣΗΑ ο Καμμένος

Eurokinissi

Λίστα «σε σχέση με Μέσα, εκδότες και δημοσιογράφους», που, όπως είπε, «έπαιρναν πάρα πολύ μεγάλα κονδύλια για την προώθηση της καμπάνιας ιατρικών θεμάτων, αλλά την ίδια στιγμή, κατά τύχη, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια μέσα έκαναν επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο» κατέθεσε στην ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για «μαύρα» χρήματα, ο κ. Καμμένος απάντησε πως θα τα ψάξει όλα η ΕΣΗΕΑ. Σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι «είναι τα πρώτα κονδύλια γύρω στα 28 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία, αλλά αυτά αφορούν μόνο τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί αντίστοιχα υπάρχουν και ευρωπαϊκά κονδύλια από το ΕΣΠΑ τα οποία κυκλοφορούσαν».

 

Στο ερώτημα για πόσους δημοσιογράφους μιλάμε, ανέφερε ότι «είναι αρκετοί, είναι πάρα πολλοί», «37 είναι αν θυμάμαι καλά» και «τα μισθολόγια πάνω από 150».

Πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ: Υπό διερεύνηση η καταγγελία Καμμένου

Σε ανακοίνωσή του, το Πρωτοβάθμιο Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίσει ότι η καταγγελία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τελεί υπό διερεύνηση.

«Κατά την κατάθεσή του ο Υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.

Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι:

• Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό. Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Sponsored Post