ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/07/2015 06:31 EEST | Updated 14/07/2015 06:42 EEST

«Ναι» σε οικουμενική από τη ΝΔ αλλά χωρίς γαλάζια στελέχη

Eurokinissi

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, στη ΝΔ τηρεί στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου όποτε και αναμένεται εκτός απροόπτου να έχει ψηφιστεί το πρώτο κύμα μέτρων όπως αυτά συμφωνήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφης.

Ήδη, όπως καταγράφηκε και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η κεντρική γραμμή που δόθηκε στους γαλάζιους βουλευτές είναι ότι η ΝΔ στηρίζει τα μέτρα στη Βουλή, αφού αυτό που προέχει αυτή τη χρονική συγκυρία είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε ήδη το στίγμα σημειώνοντας ότι «όπως επισημάναμε στη Βουλή, δυστυχώς καταλήξαμε στο ''και πέντε'' να έχουμε επιλογή ανάμεσα σε συμφωνία ή μη συμφωνία, που θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή. Με την επιλογή της συμφωνίας η Ελλάδα πήρε μια ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη».

Στη ΝΔ προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα αφού παραμένει στο τραπέζι το σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, έστω και αν σημειώνουν ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. 

Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση πάντως η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι η οποία συμμετοχή του κόμματος σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα θα είχε μόνο υποστηρικτικό χαρακτήρα και δεν θα συμμετέχει κανένα κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ σε αυτήν.

Στη ΝΔ ξορκίζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφού θεωρούν αυτή θα ήταν μια καταστροφική εξέλιξη την ώρα που παραμένουν κλειστές οι τράπεζες και η χώρα πασχίζει να ψηφίσει και να εφαρμόσει μια συμφωνία, ενώ στάση αναμονής τηρούν και στο θέμα που έχει προκύψει με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού θεωρούν ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να επιλύσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Sponsored Post