Η κυβέρνηση του Μεξικό δημοσίευσε βίντεο με την απόδραση του «Ελ Τσάπο»

Η κυβέρνηση του Μεξικό δημοσίευσε βίντεο με την απόδραση του «Ελ Τσάπο»

Η μεξικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν να δραπετεύει από το κελί του.

Τα πλάνα της κάμερας επιτήρησης δείχνουν τον Γκουσμάν, που φοράει την μπεζ στολή του φυλακισμένου, να πηγαινοέρχεται προτού καθίσει οκλαδόν πίσω από ένα τοιχίο που χωρίζει το ντους από το υπόλοιπο του κελιού του και εξαφανιστεί.

Το άνοιγμα στο πάτωμα από το οποίο διέφυγε, στις 20:52 τοπική ώρα το βράδυ της 11ης Ιουλίου, δεν φαίνεται στην οθόνη.

Αξιωματούχος της επιτροπής εθνικής ασφαλείας, ο Μόντε Αλεχάνδρο Ρούμπιδο, εκτίμησε πως η συμπεριφορά του «Ελ Τσάπο» μέχρι την απόδρασή του δεν είχε τίποτε το ασυνήθιστο.

«Είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά για τους κρατούμενους που παραμένουν για πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο», ανέφερε ο Ρούμπιδο.

Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει το εσωτερικό της σήραγγας όπου διακρίνεται ένα σύστημα σιδηροτροχιάς πάνω στην οποία βρίσκεται ένα όχημα με ένα μεταλλικό δοχείο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικού.

Οι αρχές συνέλαβαν 22 εργαζομένους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού, ώστε να προσδιοριστεί κατά πόσο θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τον λαθρέμπορο ναρκωτικών να δραπετεύσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή