Πραγματοποιήθηκαν 4.744 δωρεάν εξετάσεις σε ακριτικά νησιά από εθελοντές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

Πραγματοποιήθηκαν 4.744 δωρεάν εξετάσεις σε ακριτικά νησιά από εθελοντές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»
Ανοιχτή Αγκαλιά

Οι εθελοντές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» έκαναν 4.744 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε πέντε ακριτικά νησιά του Αιγαίου στο χρονικό διάστημα 19/4 - 19/5/2015.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, στα πλαίσια του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές επισκέφτηκαν την Ικαρία, τους Φούρνους, τους Λειψούς, την Κάρπαθο και την Κάσο, όπου εξέτασαν όλα τα παιδιά και έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από γιατρούς της ομάδας σε γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ακόμα, εμβολιάστηκαν δωρεάν όλα τα παιδιά που ήταν ανασφάλιστα, αλλά και όσα δεν είχαν τη δυνατότητα οι γονείς τους να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.744 ιατρικές πράξεις και έγιναν παραπομπές παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Π.Α. Κυριακού. Όπως τονίζει η Οργάνωση, η προσέλευση των κατοίκων ήταν αθρόα, καθώς η στα περισσότερα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία παρατηρείται έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων υλικών, ακόμη και οινοπνεύματος.

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» πιστεύει πως πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στις ακριτικές περιοχές. Να δώσουμε καλύτερες παροχές στην Υγεία και την Παιδεία για να μην αναγκάζονται οι γονείς να φεύγουν με τα παιδιά τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο πληθυσμός στα ακριτικά νησιά.

Δημοφιλή