ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/07/2015 13:26 EEST | Updated 16/07/2015 13:26 EEST

Βρετανή συγγραφέας στο Politico: Ο τουρισμός και η ναυτιλία θα σώσουν την Ελλάδα

snowfish2014/Flickr
Santorini

Την στήριξη του ελληνικού τουρισμού και την ενίσχυση της εμπορικής ναυτιλίας προτείνει ως λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος η συγγραφέας Lawrence Osborne.

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Politico που τιτλοφορείται: «Πως να κάνουμε την Ελλάδα πλούσια», η ίδια τονίζει ότι η χώρα μας είναι μια από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη και αναρωτιέται τι θα μπορούσε να συμβεί εάν οι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τις πραγματικές δυνατότητές τους.

Στη συνέχεια εξηγεί πως είναι συγγραφέας και όχι οικονομολόγος, επομένως δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει αν ένα Grexit θα ωφελούσε ή θα κατέστρεφε την χώρα μας. Ως μια γυναίκα όμως που έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές, γνωρίζει πολύ καλά τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

«Σε ένα Ευρωπαϊκό έθνος του 21ου αιώνα, εργαζόμενοι που απολύθηκαν μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια τριγυρνούν τα βράδια στους δρόμους χωρίς να έχουν ένα μέρος να κοιμηθούν, προσμένοντας τα πρωινά λεωφορεία για να κάτσουν δίπλα στο καλοριφέρ, φυλάσσοντας τις σακούλες με τα σκουπίδια που είναι γεμάτες με ανοιγμένες κονσέρβες που ίσως είναι κλεμμένες, μέχρι να βγουν έξω προς αναζήτηση τουαλέτας», αναφέρει η αρθρογράφος.

Ταυτόχρονα όμως γνωρίζει και την ομορφιά της πατρίδας μας, η οποία προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, όπως αναφέρει η Osborne, ο τουρισμός δεν φορολογείται. Όσον αφορά το δεύτερο άσσο της ελληνικής οικονομίας, την ναυτιλία, αυτός δεν είναι ανεπτυγμένος όσο θα έπρεπε.

Κατά την Osborne, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, καθώς στην ιστορία ανέδειξε ανθρώπους που ήταν πολυμήχανοι και πρωτοπόροι. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση λιγότερο άξιοι από τους άλλους Ευρωπαίους και επίσης έχουν τον Παρθενώνα, την Μάνη, την υπογραφή του Βύρωνα και ένα πλατύ ουρανό, μοναδικό στον κόσμο, καταλήγει.