ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/07/2015 17:58 EEST | Updated 16/07/2015 18:01 EEST

Reuters: Η Μέρκελ υπερασπίστηκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel delivers a declaration about the European Union and an Eastern Partnership with former Soviet Republics at the German parliament Bundestag , in Berlin, Germany, Thursday, May 21, 2015. Merkel will attend a summit of the European Union and former Soviet Republics in Latvia's capital Riga at the afternoon. (AP Photo/Markus Schreiber)

Τελικά δεν είναι μόνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εμφανίζεται υπέρμαχος ενός Grexit.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η γερμανιδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπερασπίστηκε την πιθανότητα για μια πιθανή προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος της.

«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση», διαμήνυσε η Καγκελάριος, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU, το οποίο συμμετείχε στις διεργασίες.

Με το σχόλιό της αυτό η Μέρκελ απάντησε ουσιαστικά στην κριτική που δέχεται από τον μικρότερο εταίρο του κυβερνητικού της συνασπισμού τους σοσιαλδημοκράτες.

Η Μέρκελ ζήτησε τους συντηρητικούς βουλευτές της να συμφωνήσουν σε διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

«Αυτό θα σώσει την Ευρώπη από μία περιπέτεια» φέρεται να είπε η γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.