ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/07/2015 11:38 EEST | Updated 16/07/2015 11:38 EEST

Εκλογές σύντομα «βλέπουν» Παπαδημούλης και Βούτσης

Eurokinissi

Εκλογές «βλέπουν» στο προσεχές μέλλον ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter για «ανασύνθεση της κυβέρνησης, ολοκλήρωση συμφωνίας, αναδιάρθρωση χρέους και εκλογές». Παράλληλα, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπονομεύει με την εμμονή του στο Grexit, και τόνισε ότι «αρέσει δεν αρέσει», ο μόνος πυλώνας δημοκρατικής σταθερότητας στην Ελλάδα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα, προσωπικά ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας έμπρακτη ευρωπαική αλληλεγγύη «από όσους καταλαβαίνουν ότι αν ακρωτηριαστεί η Ευρωζώνη, έρχεται και η σειρά τους».

Από πλευράς του, ο κ. Βούτσης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», δήλωσε ότι ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπό αυτήν την έννοια, συνέχισε, κατά τη νύκτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση. «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» εκτίμησε, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι υφίσταται «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία». Υπάρχουν όμως, πρόσθεσε και προβλήματα πολιτικής ηθικής, υπό την εξής έννοια: «Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε - όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή».