ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/07/2015 04:52 EEST | Updated 16/07/2015 06:27 EEST

Σόιμπλε: Προσωρινό Grexit θα ήταν προτιμότερο. Δεν γίνεται διαγραφή χρέους μέσα στο ευρώ

ASSOCIATED PRESS
Bundesinnenminister Wolfgang Schaueble sitzt am Mittwoch, 30. Januar 2008, vor Beginn der Kabinettssitzung im Bundeskanzleramt in Berlin.(AP Photo/Fritz Reiss) --German Interior Minister Wolfgang Schaeuble is seen prior to the cabinet meeting in the Berlin Chancellery on Wednesday, Jan. 30, 2008. (AP Photo/Fritz Reiss)

Την ικανοποίησή του σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική ραδιοφωνία DLF. «Είμαστε ένα βήμα παρακάτω, ένα σημαντικό βήμα», τόνισε εκφράζοντας την άποψη ότι τώρα το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε και πάλι την πρότασή του για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Πολλοί οικονομολόγοι εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της χωρίς κούρεμα», πρόσθεσε, «αλλά ένα πραγματικό κούρεμα δεν συμβιβάζεται με την συμμετοχή μιας χώρας στο ευρώ, άρα η χώρα θα έπρεπε να εγκαταλείψει για ένα διάστημα την ευρωζώνη και ίσως να ήταν για την Ελλάδα ο καλύτερος δρόμος».