ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/07/2015 08:05 EEST | Updated 19/07/2015 08:05 EEST

Ρωμανιάς: Αύριο το πρωί παραιτούμαι

Eurokinissi

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής ότι θα υποβάλει ο Γιώργος Ρωμανιάς τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στο Mega ο κ. Ρωμανιάς έχει ενημερώσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο. «Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο», τόνισε και συνέχισε «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο».

Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε επίσης ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό. «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο», είπε και πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε εάν η παραίτησή του σχετίζεται με τη νέα ηγεσία του υπουργείου επεσήμανε: «Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;»

Sponsored Post