ΔΙΕΘΝΕΣ
19/07/2015 04:31 EEST | Updated 19/07/2015 04:31 EEST

Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Καρολίνας

John Moore via Getty Images
COLUMBIA, SC - JULY 18: A member of the Ku Klux Klan gives a Nazi salute as the Klan members fly the Confederate flag during a demonstration at the state capitol building on July 18, 2015 in Columbia, South Carolina. Hundreds of people protested the demonstration as law enforcement tried to prevent violence between the opposing groups. (Photo by John Moore/Getty Images)

Δεκάδες μέλη της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν διαδήλωσαν το Σάββατο έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Καρολίνας, υπό τις αποδοκιμασίες άλλων διαδηλωτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των αρχών να κατεβάσουν από το κτίριο την αμφιλεγόμενη σημαία της Συνομοσπονδίας, δηλαδή των Νότιων Πολιτειών κατά τον εμφύλιο των ΗΠΑ.

Στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς την ίδια ώρα οργανώθηκε και μια αντιδιαδήλωση. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις, όχι όμως και σοβαρά επεισόδια, σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Καρολίνας.

Τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, της οργάνωσης που πρεσβεύει την ανωτερότητα της λευκής φυλής, συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του κοινοβουλίου κρατώντας στα χέρια τους σημαίες της Συνομοσπονδίας. Ορισμένοι κρατούσαν ακόμη και σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The State, δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες όμως οι συγκεντρωμένοι φώναζαν προσβλητικά συνθήματα εναντίον μιας άλλης ομάδας διαδηλωτών και εκτόξευσαν εναντίον τους μπουκάλια με νερό.

Μετά τη λήξη της διαδήλωσης και ενώ τα μέλη της ΚΚΚ κατευθύνονταν σε ένα πάρκινγκ, οι αντιδιαδηλωτές τους ακολούθησαν και ξέσπασαν μικροσυγκρούσεις, ανέφεραν τόσο η The State όσο και μια άλλη εφημερίδα, η Post and Courier.ι

Νωρίτερα, περίπου 100 μέλη μιας άλλης οργάνωσης, των "Μαύρων Εκπαιδευτικών για τη Δικαιοσύνη", είχαν συγκεντρωθεί επίσης έξω από το κοινοβούλιο. Κάποιοι που κρατούσαν σημαίες της Συνομοσπονδίας επιχείρησαν να διεισδύσουν στη διαδήλωση αυτή αλλά η αστυνομία παρενέβη πολύ γρήγορα για να χωρίσει τις δύο ομάδες που αντάλλαζαν ύβρεις μεταξύ τους.

Στις 10 Ιουλίου η Νότια Καρολίνα κατέβασε από το κτίριο του κοινοβουλίου τη σημαία της Συνομοσπονδίας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας νεαρός λευκός σε μια εκκλησία της πόλης Τσάρλεστον, σκοτώνοντας εννέα Αφροαμερικανούς. Η σημαία αυτή για πολλούς Αμερικανούς είναι το σύμβολο του ρατσισμού.

Ο δράστης του μακελειού του Τσάρλεστον, ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, είπε ότι προέβη στην πράξη αυτή επειδή μισεί τους μαύρους. Σε έναν ιστότοπο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες του που τον δείχνουν να ποζάρει με τη σημαία της Συνομοσπονδίας.

Photo gallery Ku Klux Klan See Gallery

Sponsored Post