ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/07/2015 12:14 EEST | Updated 20/07/2015 12:29 EEST

Τραγωδία στον Υμηττό: Η αγωνιώδης προσπάθεια του 47χρονου αστυνομικού να ξεφύγει από τις φλόγες

eurokinissi

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του άτυχου 47χρονου αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Υμηττό.

Ο αστυνομικός, πατέρας ενός 19χρονου κοριτσιού ανέβαινε τακτικά στο βουνό. Εκείνη την μέρα βρισκόταν εκεί για την καθιερωμένη πεζοπορία του. Άλλωστε ο ίδιος πήγαινε συχνά πυκνά στην περιοχή προκειμένου να περπατήσει καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί του είχαν συστήσει να περπατά.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά η γυναίκα του ανησύχησε και του τηλεφώνησε. Ήταν γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Μισή ώρα πριν είχε ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά.

«Είμαι καλά. Την βλέπω τη φωτιά. Μην ανησυχείς.», φέρεται να είπε στην σύζυγό του. Η μοίρα όμως έπαιξε τραγικό παιχνίδι τόσο για τον ίδιο όσο και την οικογένεια του.

Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, ο άτυχος αστυνομικός επιχείρησε να ξεφύγει από τις φλόγες. Για το λόγο αυτό ανέβηκε γύρω στα 100 με 200 μέτρα προς το βουνό. Ωστόσο, ο ίδιος πιθανότατα εγκλωβίστηκε όταν κατά την προσπάθειά του να ξεφύγει, έχασε τις αισθήσεις του ή αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Το αποτέλεσμα ήταν να τον προλάβει η πυρκαγιά και να βρει τραγικό θάνατο.

Ερωτηθείς το κατά πόσο ο άτυχος αστυνομικός έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις ή κάηκε ο ίδιος παρέπεμψε στο πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο θα βγει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο εντοπισμός και η αναγνώριση της σωρού

Αμέσως μετά την εξαφάνισή του άνδρες της ΕΜΑΚ και αστυνομικοί τόν αναζητούσαν διαρκώς με κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους.

Η σωρός του εντοπίστηκε αργά το απόγευμα απανθρακωμένη, λίγα μέτρα από το μνημείο των πεσόντων Πυροσβεστών Δημήτριου Μαλούκου, Θεμιστοκλή Μαυραειδή, Αλέξανδρου Διαβολή και του εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτριου Καραμολέγκου, που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της πυρκαγιάς του Υμηττού τον Ιούλιο του 1998.

Τον ίδιο αναγνώρισαν η 19χρονη κόρη του, η σύζυγός του και η αδερφή του. H κατάσταση της σωρού ήταν τέτοια ώστε αναγνωρίστηκε από τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το κατεστραμμένο κινητό του τηλέφωνο, το ρολόι του και με βάση τα σωματικά του χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται και επίσημη επιβεβαίωση με τη μέθοδο του DNA.