ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/07/2015 08:34 EEST | Updated 20/07/2015 12:58 EEST

Παραιτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας ο Γιώργος Ρωμανιάς

eurokinissi

Την παραίτηση του από το υπουργείο Εργασίας και τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπέβαλλε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι θα παραμείνει για όσο καιρό χρειαστεί στη διάθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να καλύψει τα κενά της νομοθεσίας που τους επιβλήθηκε.

«Θα μείνω το μεταβατικό διάστημα που μου ζητήθηκε. Θα προσπαθήσω να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κενά της νομοθεσίας που μας επεβλήθη. Αυτό το μεταβατικό διάστημα που θα χρειαστεί θα παραμείνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, προανήγγειλε την παραίτηση του από το υπουργείο Εργασίας μιλώντας στην Κυριακή στο πρωινό του Mega.

«Δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Πήγα για να εφαρμόσω κάποιες αρχές και δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Μπορεί να ψηφίζονται νόμοι και μέτρα αλλά κάποιοι τους εφαρμόζουν. Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτόν τον νόμο. Δεν είναι δυνατόν να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο, γιατί αυτό νομοθετήθηκε».

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τόλιος, λόγω διαφωνίας του όπως επισημαίνει, με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Με το νέο υπουργό Παναγιώτη Σκουρλέτη, συμφώνησαν να παραμείνει προσωρινά στη θέση του, μέχρι τον ορισμό του αντικαταστάτη του.