ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/07/2015 15:24 EEST | Updated 20/07/2015 15:25 EEST

ΝΔ κατά Παππά: Λεφτά υπάρχουν για τους ημέτερους, αλλά όχι για τα εθνικά συμφέροντα

Menelaos Myrillas / SOOC

«Να πληρώσουν τον λογαριασμό από την τσέπη τους οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος», λέει η ΝΔ για την κατάργηση Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό και την παράλληλη ενίσχυση άλλων γραφείων με

«Η κυβέρνηση, σε ένα ακόμη ρεσιτάλ ανικανότητας και φαυλότητας – επικαλούμενη μάλιστα την… «ανάγκη περικοπών δαπανών, τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου» - αναστέλλει τη λειτουργία δέκα (στην ουσία ένδεκα) γραφείων Τύπου του εξωτερικού. Την ίδια ώρα προκαλεί πολλαπλάσια έξοδα, προκηρύσσοντας 36 θέσεις εξωτερικού και επιβαρύνοντας τους Έλληνες φορολογουμένους με σκανδαλώδη τρόπο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Με αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Ιουλίου, αναστέλλεται η λειτουργία δέκα γραφείων Τύπου εξωτερικού: Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη, Οτάβα, Σαγκάη, Σίδνεϋ, Χάγη από την 1η Οκτωβρίου 2015 και Ελσίνκι από την 1η Αυγούστου 2015. Παράλληλα, επιστρέφει ο αποσπασμένος στη Φρανκφούρτη σύμβουλος επικοινωνίας.

-Την ίδια ώρα ωστόσο, στις 15 και στις 16 Ιουλίου, προκηρύχθηκαν 36 θέσεις εξωτερικού και μάλιστα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πέντε θερινών ημερών. Από αυτούς, μόνο οι 7 ή 8 έχουν, βάσει νόμου, υποχρέωση επιστροφής στην υπηρεσία. Οι υπόλοιποι αντικαθίστανται πρόωρα, ώστε να τοποθετηθούν εκεί πρόσωπα της αρεσκείας της κυβέρνησης και του γενικού γραμματέα, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Γραμματείας με ιλιγγιώδη ποσά για έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι το επίδομα πρώτης εγκατάστασης ισούται με ένα μηνιαίο επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή χωρίς τις προσαυξήσεις στεγαστικού επιδόματος, ενώ πρέπει να συνυπολογιστούν και τα επιδόματα οικοσκευής. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 30 άτομα μετακινούνται στο εξωτερικό με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, χωρίς αυτό να απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα.:

Συγκεκριμένα προκηρύσσονται:

-16 θέσεις προϊσταμένων σε Άγκυρα, Βερολίνο, Βιέννη, Λευκωσία, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Παρίσι, Πεκίνο, Σκόπια, Σόφια, Στοκχόλμη, Τελ Αβίβ, Τίρανα.

-9 θέσεις συμβούλων και γραμματέων επικοινωνίας σε Βερολίνο, Βρυξέλλες (2 θέσεις), Κωνσταντινούπολη, Μόσχα (2 θέσεις), Νέας Υόρκη, Ουάσιγκτον, Λευκωσία, Παρίσι και Βιέννη.

-4 θέσεις δημοσιογράφων σε Βελιγράδι, Τίρανα, Στοκχόλμη και Λευκωσία

-6 θέσεις κλάδου διοικητικών σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Μόσχα, Βελιγράδι και Παρίσι.

«Την ώρα που καταργεί σημαντικά γραφεία Τύπου, ο κ. Παππάς ενισχύει άλλα γραφεία, χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση όσον αφορά στις ανάγκες της χώρας», σημειώνει η ΝΔ, καταλήγοντας: «Κρίνεται σκόπιμο να διογκωθούν τα γραφεία της Μόσχας (προς δόξαν του κ. Λαφαζάνη), της Λευκωσίας (ένα από τα πιο εύκολα «πόστα») και βέβαια αυτά όλων των κοσμοπολίτικων πρωτευουσών. Αν ο υπουργός κ. Παππάς και ο γενικός γραμματέας κ. Κρέτσος θέλουν να εξυπηρετήσουν τους φίλους τους, τους καλούμε να το κάνουν πληρώνοντας οι ίδιοι τον λογαριασμό! Από την τσέπη τους!».