Η Καρολίνα Ροβύθη δημιουργεί και εμπνέεται από το άγνωστο και το μυστήριο της θάλασσας

Η Καρολίνα Ροβύθη δημιουργεί και εμπνέεται από το άγνωστο και το μυστήριο της θάλασσας
Καρολίνα Ροβυθη

Η Καρολίνα Ροβύθη (Visual artist και designer) δημιουργεί μοναδικά κομμάτια τέχνης. Ξεκίνησε το δημιουργικό της ταξίδι το 2002 και από τότε έχει καταφέρει να κάνει επτά ατομικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκθέσεις και, μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει το διαδικτυακό κατάστημα storymood, που μπορεί να βρει κανείς μοναδικά αντικείμενα και δώρα. Η τελευταία της δουλειά βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Monarch στη Μύκονο.

Πείτε μου λίγα λόγια για τη νέα σας δουλειά στην Mύκονο;

Μου ζητήθηκε από την Σίσσυ Φειδά η οποία έχει αναλάβει την διακόσμηση του νέου beach bar restaurant Monarch στο Καλό λιβάδι της Μυκόνου να ζωγραφίσω σε έναν μεγάλο τοίχο μέσα στο εστιατόριο. Πρότεινα σαν κεντρικό στοιχείο ένα λιοντάρι γιατί ταιριάζει με το όνομα του Μαγαζιού (Μονάρχης) τα υπόλοιπα όπως διάφορα motto: «I came, I saw, I conquered», «take your pleasure seriously» και άλλα εξελίχθηκαν στην πορεία καθώς το ζωγράφιζα. Μόλις τελείωσα την ζωγραφική έξυσα κατά μέρους τον τοίχο για να δημιουργηθεί η αίσθηση του φθαρμένου από τον χρόνο. Ήταν μεγάλη πρόκληση γιατί έπρεπε να έχω τελειώσει έναν καλλιτεχνικό έργο σε πολύ μεγάλη διάσταση (τοίχος 7 μέτρα μήκος) μέσα σε 6 μέρες. Παρ όλη την κούραση και τις ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας το γεγονός ότι ζωγράφιζα δίπλα στην θάλασσα μου δημιουργούσε μια απίστευτη μοναδική ευφορία.

Από που αντλείτε έμπνευση για τα έργα σας;

Το μυαλό μου είναι πάντα σε μια δημιουργική εγρήγορση οτιδήποτε μπορεί να πυροδοτήσει κάποια καινούργια ιδέα όπου και αν είμαι ότι και αν κάνω. Κυρίως όμως η μουσική, κάτι που θα διαβάσω, ένα ταξίδι και βέβαια πάντα η θάλασσα όλες οι αποχρώσεις της, οι εντάσεις, οι ηρεμίες, το μυστήριο, η περιπέτεια και το άγνωστο.

Τι σημαίνει για εσάς θάλασσα;

Αν πρέπει να την ταυτίσω με μια λέξη: Ελλάδα. Η θάλασσα είναι η μεγάλη μου αγάπη δεν μπορώ να ζήσω μακριά της μαραζώνω.

Ποιο στοιχείο της θάλασσας σας προκαλεί περισσότερο;

Η απίστευτη δύναμή της και ότι δεν ελέγχεται από κανέναν, την σέβομαι όσο την αγαπώ.

Ποια θεωρείτε μέχρι σήμερα ότι ήταν η πιο σημαντική στιγμή σας δημιουργικά;

Η storymood.com, το online concept store & gift boutique με motto «making stories happen» ήταν μια μεγάλη βουτιά στα βαθιά και στο άγνωστο από επιχειρηματικής πλευράς. Με πολύ κόπο και δουλειά, σε περίοδο οικονομικής κρίσης έχει καταφέρει να επιβιώσει, να μεγαλώσει και να πηγαίνει όλο και καλύτερα. Τα περισσότερα σχέδια μου υπάρχουν εκεί σε διάφορα design objects, fashion items και είδη δώρων.

Δημοφιλή