ΔΙΕΘΝΕΣ
24/07/2015 08:43 EEST | Updated 24/07/2015 08:44 EEST

Ομπάμα: Δεν δύναμαι να αφαιρέσω το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» από τον Μπιλ Κόσμπι

SAUL LOEB via Getty Images
US President Barack Obama waves after leading the singing of Happy Birthday to Massachusetts Senator Ted Kennedy during a musical birthday salute to Kennedy at the Kennedy Center in Washington, DC, March 8, 2009. Standing alongside Obama are Bill Cosby (L), Denyce Graves (2nd R) and James Taylor (R). AFP PHOTO / Saul LOEB (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Σε δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση Μπιλ Κόσμπι προχώρησε ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν δύναται να αφαιρέσει το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» από τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμπλέκεται σε δεκάδες υποθέσεις βιασμών. Ο Κόσμπι είχε βραβευτεί με το μετάλλιο το 2002 από τον πρόεδρο Μπους και μετά την δημοσίευση πληροφοριών ότι αυτός νάρκωνε και βίαζε γυναίκες, πολλοί ζήτησαν να του αφαιρεθεί το παράσημο. Όπως όμως εξήγησε ο πρόεδρος της Αμερικής, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ομπάμα εξήγησε το τι συνιστά βιασμό:

«Αν χορηγήσεις σε μια γυναίκα ή άνδρα, με ή χωρίς την γνώση τους, ένα ναρκωτικό και έπειτα κάνεις σεξ με αυτό το άτομο χωρίς την συγκατάθεσή του, αυτό είναι βιασμός», τόνισε, προσθέτοντας ότι καμιά πολιτισμένη χώρα δεν θα έπρεπε να ανέχεται τέτοιες περιπτώσεις.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» δίνεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε άτομα που συνεισφέρουν στην ειρήνη, τις τέχνες και άλλους τομείς.