ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/07/2015 10:07 EEST | Updated 24/07/2015 10:08 EEST

Μεϊμαράκης:Ιδιοκτησία της κυβέρνησης τα μέτρα. Να ολοκληρώσει το έργο της, δεν θέλουμε εκλογές

Sooc

«Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απεργάζεται σχέδια πόλωσης.

Η πολιτική επιτροπή της ΝΔ ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την ηγεσία στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη μέχρι την άνοιξη του 2016. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες, με τεράστιο κόστος για τη χώρα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να προσφύγει σε κάλπες , θα βάλει σε περιπέτειες τον λαό για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα;», αναρωτήθηκε, προβλέποντας ότι μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. «Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα κάνουν εκλογές τότε θα τους εξηγήσουμε ότι θα τις κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι το τρίτο μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου. «Αυτά που γίνονται σήμερα ούτε στη σκέψη μας δεν τολμούσαμε να τα κάνουμε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι 6 μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ημασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.

«Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τον πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης», είπε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη η ΝΔ δεν θα συμβιβαστεί με τον νοσηρό κρατισμό. «Δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος. Είναι ανάγκη η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας. Σχεδιάζουμε πολιτικές για την ανάταση της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την ομοψυχία, τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Η παράταξη που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εμείς είμαστε οι γνήσια κοινωνικά ευαίσθητοι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «H ΝΔ ακολουθεί τον δρόμο του κοινωνικού μεταρρυθμιστικού έργου, της λογικής, της μετριοπάθειας, της συνδιαμόρφωσης του νέου προγράμματος που πρέπει να έχουμε».

«Θέλουμε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν να έρθουν στη ΝΔ, τους καλούμε για το καλό της χώρας» συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας: «Εκφράζουμε τους ανέργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους νέους και τις νέες που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται κουρέλια, τους κοινωνικά ασθενέστερους».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε με ειρωνική διάθεση ότιτη μία ο πρωθυπουργός ασπάζεται την πρόεδρο της Βουλής και την άλλη η κυρία Κωνσταντοπούλου αποδοκιμάζει και καταψηφίζει την κυβερνητική πολιτική.

«Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια αν χρειαστεί, αυτή να κοιτάξει πώς να συμπεριφέρεται στους εκλεκτούς συναδέλφους» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr)