ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/07/2015 12:16 EEST | Updated 24/07/2015 12:16 EEST

Βαρουφάκης: Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα

ASSOCIATED PRESS
Greek former finance minister, Yanis Varoufakis , listens to the speech of Finance Minister Euclid Tsakalotos during a parliament session in Athens, Wednesday, July 15, 2015. Lawmakers on Wednesday began debating the austerity bill Greece must pass before the country can start talks on a third international bailout, amid growing anger among governing left-wing Syriza party members. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Και ο Θεός ο ίδιος με τους αγγέλους να κατέβαινε και να αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αυτή η «καταστροφή» για την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έχει να κάνει με αυτά και επανέλαβε τη θέση του ότι στόχος ήταν η κυβέρνηση είτε να ταπεινωθεί είτε να ανατραπεί.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι θα θυσίαζε την Ελλάδα για να ξαναφτιάξει την Ευρώπη, ενώ υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ευρωζώνη έχει θεμελιώδη λάθη σχεδιασμού. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα έπρεπε να ξέρουν ότι έσωσαν μόνο τους τραπεζίτες τους, κάτι που συνιστά έγκλημα απέναντι στους ίδιους, την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, δήλωσε.