ΔΙΕΘΝΕΣ
25/07/2015 19:57 EEST | Updated 25/07/2015 19:58 EEST

Ιταλία: Αποβίβαση 1.300 μεταναστών στη Σικελία

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Περισσότεροι από 1.300 επίδοξοι μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική και τη Συρία, αποβιβάστηκαν στη Σικελία το Σάββατο αφού διασώθηκαν στη Μεσόγειο από δύο πλοία, ένα νορβηγικό και ένα ιρλανδικό, ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.

Επτακόσιοι ογδόντα πέντε μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Παλέρμο, περιλαμβανομένων 133 γυναικών και 27 παιδιών, τους οποίους περισυνέλεξε κατά τη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων διάσωσης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, στο πλαίσιο της επιχείρησης Triton.

Στο Ποτσάλο, στο βορειοανατολικό τμήμα της νήσου, οι αρχές καταμέτρησαν 468 μετανάστες, ανάμεσά τους 7 έγκυες γυναίκες. Οι παράνομοι μετανάστες έφθασαν εκεί το πρωί του Σαββάτου με το ιρλανδικό πολεμικό πλοίο Le Niamh.

Επιπλέον, άλλοι 102 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο έγκυες γυναίκες, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι Τραπάνι (δυτική Σικελία). Πέντε άνδρες

διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης φέροντας τραύματα, τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί το πώς προκλήθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post