Γεννηματά: Να δοθεί παράταση εξόφλησης για επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές που λήγουν ως τις 31 Νοεμβρίου

Γεννηματά: Να δοθεί παράταση εξόφλησης για επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές που λήγουν ως τις 31 Νοεμβρίου
Eurokinissi

Να δοθεί παράταση εξόφλησης ως τις 31 Δεκεμβρίου για όλες τις επιταγές, τα γραμμάτια και τις συναλλαγματικές που λήγουν ως τις 31 Νοεμβρίου ζητεί με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ανάλογη ρύθμιση έχει γίνει και μετά τις έκτακτες καταστάσεις των πυρκαγιών του 2007.

«Οι αρνητικές συνέπειες της «τραπεζικής αργίας» στην οικονομία και την αγορά είναι τεράστιες.Η κυβέρνηση, η οποία με τους χειρισμούς της οδήγησε στην κρίση αυτή, δείχνει ακόμη να μην αντιλαμβάνεται όλο το εύρος και τις συνέπειες της για τις επιχειρήσεις (ειδικά τις μικρομεσαίες), το εμπόριο και τους πολίτες» αναφέρει σχετικά.

«Χαρακτηριστικό είναι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια. Από τις 20 Ιουλίου εάν δεν πληρωθούν σφραγίζονται και μετά την πάροδο 30 ημερών γίνεται η σχετική αναγγελία από τις τράπεζες στον Τειρεσία.Όμως, οι βίαιες αλλαγές των όρων λειτουργίας της αγοράς έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής. Γεγονός όμως που οφείλεται σε απρόβλεπτους εξωγενείς παράγοντες και δεν αποτελεί παραβίαση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και των κανόνων συναλλακτικής πίστης» συμπληρώνει.

Δημοφιλή