Έψαχναν για υδρογονάνθρακες και βρήκαν δελφίνια και φάλαινες. Στην Καβάλα όλα αυτά

Έψαχναν για υδρογονάνθρακες και βρήκαν δελφίνια και φάλαινες. Στην Καβάλα όλα αυτά
origine1/Flickr

Σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι Παρατηρητές Θαλασσίων Θηλαστικών στον Κόλπο της Καβάλας προ ολίγων ημερών. Κοπάδια από τρία είδη δελφινιών, αλλά και φάλαινες-φυσητήρες, που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες, που πραγματοποίησε η Energean Oil & Gas στον Κόλπο της Καβάλας

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η εταιρεία, οι παρατηρητές επέβαιναν στα πλοία που έκαναν τις σεισμικές έρευνες και κατά την περίοδο διεξαγωγής των ερευνών (14 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου) κατέγραψαν τα εξής:

- Δεκαπέντε εμφανίσεις κοινών δελφινιών (Delphinus Delphis), ρινοδέλφινων (Tursiops Truncatus) και ζωνοδέλφινων (Stenella coeruleoalba) σε ομάδες έως εννέα.

- Μία εμφάνιση φαλαινών-φυσητήρων (Physeter Microcephalus) δύο ή τριών.

- Τέσσερις εμφανίσεις άλλων δελφινοειδών σε ομάδες έως τριών.

Επιπλέον, δύο φορές εντοπίστηκαν θαλάσσια θηλαστικά, μέσω των ηχητικών τους σημάτων.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της αναφοράς των Παρατηρητών αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της αρμονικής συνύπαρξης της πετρελαϊκής δραστηριότητας με το φυσικό περιβάλλον και την αλιευτική δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας.

Οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες πραγματοποιούνται με στόχο την προετοιμασία των νέων γεωτρήσεων και τον εντοπισμό νέων πιθανών κοιτασμάτων στη Λεκάνη του Πρίνου.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)