ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/07/2015 17:33 EEST | Updated 28/07/2015 19:22 EEST

Μετατίθενται για την Πέμπτη οι αποφάσεις - Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει το Συνέδριο

<a href="http://blog.ehrmann.org/pdf/demeureduchaos-abodeofchaos-opus-IX-2013.pdf" rel="nofollow">Free download of the entire Abode of Chaos' Opus IX (504 pages)</a> 

<a href="http://blog.ehrmann.org/2010/lypo2012_online.pdf" rel="nofollow">Secrets revealed of the Abode of Chaos (144 pages, adult only) &gt;&gt;&gt;</a>

<a href="http://blog.ehrmann.org/films/999en.html" rel="nofollow">&quot;999&quot; English version with English subtitles is available &gt;&gt;&gt;</a>
HD movie - scenario thierry Ehrmann - filmed by Etienne Perrone

----------

<a href="http://blog.ehrmann.org/pdf/demeureduchaos-abodeofchaos-opus-IX-2013.pdf" rel="nofollow">Découvrez gratuitement l’intégralité de l’Opus IX de la Demeure du Chaos (504 pages)</a> 

<a href="http://blog.ehrmann.org/2010/lypo2012_online.pdf" rel="nofollow">voir les secrets de la Demeure du Chaos avec 144 pages très étranges (adult only)</a>

<a href="http://blog.ehrmann.org/films/999.html" rel="nofollow">999 : visite initiatique au coeur de la Demeure du Chaos insufflée par l'Esprit de la Salamandre</a>
Film HD d'Etienne PERRONE selon un scénario original de thierry Ehrmann.

courtesy of Organ Museum
©2014 <a href="http://www.AbodeofChaos.org" rel="nofollow">www.AbodeofChaos.org</a>
Abode of Chaos/Flickr
<a href="http://blog.ehrmann.org/pdf/demeureduchaos-abodeofchaos-opus-IX-2013.pdf" rel="nofollow">Free download of the entire Abode of Chaos' Opus IX (504 pages)</a> <a href="http://blog.ehrmann.org/2010/lypo2012_online.pdf" rel="nofollow">Secrets revealed of the Abode of Chaos (144 pages, adult only) &gt;&gt;&gt;</a> <a href="http://blog.ehrmann.org/films/999en.html" rel="nofollow">&quot;999&quot; English version with English subtitles is available &gt;&gt;&gt;</a> HD movie - scenario thierry Ehrmann - filmed by Etienne Perrone ---------- <a href="http://blog.ehrmann.org/pdf/demeureduchaos-abodeofchaos-opus-IX-2013.pdf" rel="nofollow">Découvrez gratuitement l’intégralité de l’Opus IX de la Demeure du Chaos (504 pages)</a> <a href="http://blog.ehrmann.org/2010/lypo2012_online.pdf" rel="nofollow">voir les secrets de la Demeure du Chaos avec 144 pages très étranges (adult only)</a> <a href="http://blog.ehrmann.org/films/999.html" rel="nofollow">999 : visite initiatique au coeur de la Demeure du Chaos insufflée par l'Esprit de la Salamandre</a> Film HD d'Etienne PERRONE selon un scénario original de thierry Ehrmann. courtesy of Organ Museum ©2014 <a href="http://www.AbodeofChaos.org" rel="nofollow">www.AbodeofChaos.org</a>

Για την Πέμπτη μετατίθεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Εκεί θα αποφασιστούν οι συλλογικές διαδικασίες του κόμματος την επόμενη περίοδο.

Αυτή την απόφαση έλαβε κατά τη συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λόγω μεγάλων αντεγκλήσεων δεν μπόρεσε να καταλήξει σε άλλες αποφάσεις. Στελέχη μάλιστα της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλες συνιστώσες ζήτησαν τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες.

Η πλειοψηφία των μελών της ΠΓ επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη -κάτι που προκρίνει η ηγεσία του κόμματος- ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα ζητά Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Στο τραπέζι έπεσε επίσης από την πλειοψηφία της ΠΓ και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος -ως εναλλακτική- πιθανόν το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι οι «53» τάχθηκαν υπέρ του έκτακτου Συνεδρίου στα τέλη του Σεπτέμβρη. Η κίνηση των «53», παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αντιπαράθεση, καθώς ανήκουν μεν στην προεδρική πλειοψηφία αλλά έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για το νέο μνημόνιο.

Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου

Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής του σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω της ασυμφωνίας, αποφασίστηκε να κληθεί την Πέμπτη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η ΚΕ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

3 της Αριστερής Πλατφόρμας ζητούν άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων

Σε κοινή δήλωση, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να ενεργοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα.

Ζητούν επίσης την άμεση σύγκληση διαρκούς συνεδρίου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί προ τετελεσμένων. «Το Διαρκές Συνέδριο έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει το αντιμνημονιακό – προοδευτικό της πρόγραμμα» αναφέρουν.

Το γεγονός ότι ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις και μάλιστα σε ριζική αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος ερήμην των συλλογικών του οργάνων συνιστά ακύρωση του καταστατικού και καθιστά αυτές τις αποφάσεις έκθετες και αντικαταστατικές», συνεχίζουν.

«Η τήρηση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα, η εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και η τήρηση της λαϊκής εξουσιοδότησης και εντολής που μας δόθηκε στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αποτελούν απαραβίαστες αρχές για το κόμμα» συνεχίζουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για την πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα -που κατατέθηκε ως εναλλακτική από την πλειοψηφία- οι 3 τονίζουν ότι «θα είναι τουλάχιστον παράδοξο λίγες εβδομάδες μετά το μεγάλο «ΟΧΙ» στο λαϊκό δημοψήφισμα, το κόμμα που πρωτοστάτησε στη μάχη της 5ης Ιούλη να ζητά τώρα από τα μέλη του να εγκρίνουν το ΝΑΙ στο Μνημόνιο 3».

Όπως καταλήγουν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός και καταστατικός δρόμος από την άμεση επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες του.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00.