ΔΙΕΘΝΕΣ
29/07/2015 10:15 EEST | Updated 29/07/2015 10:15 EEST

Κυβερνητικές δυνάμεις δολοφόνησαν Βρετανούς επιστήμονες υποστήριξε καθηγητής του Cambridge

NOAA Photo Library/Flickr
Scientists in an endless vista of ice, sea, and meltwater as seen from the USCG Icebreaker HEALY. Arctic Ocean, Canada Basin. July 22, 2005.Photographer: Jeremy Potter NOAA/OAR/OER.

Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge φέρεται να δήλωσε πως τρεις επιστήμονες που διερευνούσαν τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική έχουν δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ο καθηγητής Peter Wadhams υποστήριξε πως οι επιστήμονες Seymour Laxon, Katherine Giles και Tim Boyd δολοφονήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο το 2013. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως είχε γίνει στόχος των δολοφόνων, καθώς ένα αυτοκίνητο είχε προσπαθήσει να τον ρίξει έξω από την λεωφόρο M25 στην Αγγλία, ενώ οδηγούσε. Όπως εξήγησε, πίσω από αυτά τα περιστατικά είναι πιθανό να κρύβονται κυβερνητικές δυνάμεις και η βιομηχανία πετρελαίου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τον Independent, ο 49χρονος Laxon έχασε την ζωή όταν έπεσε από σκάλες σε Πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Έσσεξ, η 35χρονη Giles ενεπλάκη σε ατύχημα με νταλίκα και ο 54χρονος Boyd έφυγε από την ζωή από χτύπημα κεραυνού.

Η αποκάλυψη του καθηγητή Wadhams διαψεύστηκε από την σύντροφο του Laxon, Fiona Strawbridge, ενώ στενός φίλος του Giles μίλησε περί «θεωριών συνωμοσίας».

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο καθηγητής του Cambridge περίμενε να περάσουν χρόνια για να μιλήσει, ο ίδιος εξήγησε στην Telegraph πως φοβόταν πως θα τον αποκαλέσουν τρελό. Στην συνέχεια, μιλώντας ο ίδιος στον Independent, άλλαξε τα λεγόμενά του και δήλωσε πως δεν υποστηρίζει αυτό το σενάριο.