Τα 6 νησιά που προτιμούν όλα εκείνα τα ενοχλητικά ζευγάρια που κοιτάζονται στα μάτια και ταΐζονται στο στόμα

Holidaymakers on lilos in pool looking across bay, Oia, Santorini (Thira), Greek Islands, Greece, Europe
Holidaymakers on lilos in pool looking across bay, Oia, Santorini (Thira), Greek Islands, Greece, Europe

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που λέει πως «δεν είναι όλα για όλους». Δεν μπορούμε όλοι να τραγουδήσουμε σωστά. Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε ένα τολμηρό κούρεμα και να το υποστηρίξουμε. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε ξεφτέρια στα μαθηματικά.

Κάπως έτσι, δεν αντέχουμε όλοι να βλέπουμε ερωτευμένα ζευγαράκια που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν ο ένας από τον άλλο ακόμα και όταν πρέπει να πάνε τουαλέτα. Μπορούν να αγαπιούνται όσο θέλουν, αρκεί να μην αγαπιούνται μπροστά μας. Δεν έχει σημασία αν είσαι single ή σε σχέση. Ακριβώς όπως ένας single μπορεί να νιώθει άσχημα βλέποντας διαχυτικές εκδηλώσεις πάθους και έρωτα όπου κι αν στρίψει το κεφάλι του, έτσι κι ένα ζευγάρι που αποτελείται από πιο ψύχραιμους ανθρώπους, θέλει να βρει μια σπηλιά να κρυφτεί όταν περιτριγυρίζεται από άλλα, άκρως μελιστάλαχτα ζευγαράκια που ταΐζονται στο στόμα και κουτουλάνε σε κολώνες επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν να κοιτάζονται στα μάτια.

Αν λοιπόν ανήκετε σε μία από τις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες και ετοιμάζεστε για διακοπές, καλό θα ήταν να αποφύγετε, αν περνά από το χέρι σας, ένα από τα ακόλουθα νησιά. Για να επιστρέψουμε όλοι σώοι σπίτια μας από τις διακοπές και να μη μπει κανείς φυλακή.

Μήλος

Η Μήλος έχει τον τίτλο «το νησί των εραστών». Δηλαδή είναι σαν το ίδιο το -συγκλονιστικά όμορφο κατά τα άλλα- νησί να έχει κρεμάσει μια τεράστια neon ταμπέλα ορατή από τα καράβια, ώστε να προειδοποιεί τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες «Αν η αγαπημένη σας ταινία δεν είναι το Notebook, μην αποβιβαστείτε καν». Όχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Απλά σταματήστε έναν άγνωστο στο δρόμο και ρωτήστε τον «ποιο είναι το απόλυτο ζευγαρονήσι με τα πιο κλισέ ζευγάρια;». Μαντέψτε τι θα απαντήσει.

Σαντορίνη

Στη δεύτερη θέση, έπειτα από σκληρή μάχη είναι η αλήθεια, έρχεται το νησί που είναι διάσημο -εκτός από το ηφαίστειο, την καλντέρα και το ηλιοβασίλεμά του- για τη φράση-σταθμό «Είσαι πιο γραφικός και από τη Σαντορίνη». Η διαφορά της από την Μήλο, η οποία και της έδωσε το αργυρό και όχι το χρυσό μετάλλιο ζευγαρονησιού, είναι πως την Σαντορίνη επιλέγουν κατά βάση νεόκοπα ζευγαράκια που πάνε διακοπές μαζί για πρώτη φορά (στη Μήλο πάνε κυρίως οι βετεράνοι). Σαν να μην έφτανε αυτό, η Σαντορίνη είναι ένας από τους top προορισμούς για ζευγάρια από το εξωτερικό, καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη για γάμους με θέα το απέραντο γαλάζιο,οι οποίοι σχεδόν πάντα συνοδεύονται από κιτς φωτογραφήσεις των νεόνυμφων να φιλιούνται στο (υπέρ-διαφημισμένο) ηλιοβασίλεμα. Από ζάχαρο πώς πάμε;

Κύθηρα

Τα Κύθηρα ανήκουν στα ζευγάρια τους. Απλά καθίστε για λίγο και σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάποιος φίλος/γνωστός/συγγενής σας είπε πως θα πάει διακοπές στα Κύθηρα με την παρέα του και χωρίς ταίρι. Ακριβώς, δεν έχει συμβεί ποτέ. Όλοι πάνε στα Κύθηρα με το άλλο τους μισό. Το καλό, ωστόσο, είναι πως τα περισσότερα ζευγάρια που προτιμούν τα Κύθηρα είναι χαμηλών τόνων και θέλουν την ησυχία τους. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ακόμα και τα αδέσποτα κυκλοφορούν σε ζευγάρια, βέβαια.

Ιθάκη

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι, μόλις ο Οδυσσέας πάτησε ξανά το πόδι του στην Ιθάκη μετά από 10 χρόνια θαλασσοπνιγμού και αφού καθάρισε με το θέμα των μνηστήρων, έβγαλε έναν νόμο που υποχρέωνε τους πάντες στην Ιθάκη να είναι ζευγαρωμένοι και να μην αφήνουν ο ένας τον άλλον από τα μάτια του λεπτό, ένας νόμος που ισχύει μέχρι και σήμερα. OK, μπορεί να μην τον έβγαλε ο ίδιος ο Οδυσσέας, κάποιος όμως πρέπει να το έκανε κάποτε, δεν εξηγείται αλλιώς. Fun fact: ο Μέσος Όρος. ηλικίας των ζευγαριών στην Ιθάκη είναι 45-50, οπότε τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Ή πιο περίεργα, όπως το δει κανείς.

Φολέγανδρος

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, ένα από τα πιο κομψά, γαλήνια και ατμοσφαιρικά. Επίσης, είναι και ένα από τα διασημότερα ζευγαρόνησα που υπάρχουν. Ζευγάρια κάθε ηλικίας, κάθε κουλτούρας, κάθε είδους. Ζευγάρια στα καφέ, ζευγάρια στα μπαρ, ζευγάρια στις παραλίες, ζευγάρια στις ταβέρνες, ζευγάρια δεξιά, αριστερά, μπροστά και πίσω σας. Μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε.

Παξοί

Οι Παξοί είναι, όσον αφορά τα ζευγάρια που προσελκύουν, ένας συνδυασμός Μήλου και Κυθήρων. Τα ζευγάρια που θα δείτε εδώ είναι εξίσου «κουλτουριάρικα» και «mainstream». Βοήθησε και το γεγονός ότι οι Παξοί είναι ο αγαπημένος προορισμός του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, έχει μάλιστα και εξοχικό στο νησί, οπότε τα ζευγάρια που έχουν εμπνευστεί από τις εκάστοτε Παπακαλιάτιδες έχουν βρει στο όμορφο νησί την ερωτική φωλιά των -θερινών- ονείρων τους.

Υ.Γ.: Πέρα από την πλάκα, ωστόσο, προσπαθήστε να πάτε και στα έξι νησιά, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Δε θα το μετανιώσετε.