ΔΙΕΘΝΕΣ
31/07/2015 13:25 EEST | Updated 31/07/2015 13:25 EEST

Έρευνα για το κατά πόσο τα emojis προωθούν την ομοφυλοφιλία διεξάγει η Ρωσία

Getty Images

Ο ελεγκτικός μηχανισμός των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας εξετάζει το κατά πόσο τα emojis του Facebook που δείχνουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια να φιλιούνται παραβιάζουν την νομοθεσία της χώρας.

Η έρευνα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με αφορμή μια ερώτηση του γερουσιαστή Mikhail Marchenko στο Ρωσικό Κοινοβούλιο, με την οποία ήθελε να θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας στα κοινωνικά δίκτυα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πολιτικός ήθελε να μάθει κατά πόσο τα ομοφυλοφιλικά εικονίδια που εμφανίζονται στην συνομιλία του Facebook αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά της χώρας.

Μετά από αυτή την καταγγελία, ο ελεγκτικός μηχανισμός των μέσων ενημέρωσης απέστειλε επιστολή με την οποία ενημερώνει πως θα λάβει μέτρα εάν αποδειχτεί πως τα συγκεκριμένα emojis είναι αντίθετα με την νομοθεσία της Ρωσίας, η οποία απαγορεύει την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. Προκειμένου να γίνει αυτό δυνατό, θα ερωτηθούν ψυχολόγοι οι οποίοι θα δώσουν την γνώμη τους για το κατά πόσο τα εικονίδια προωθούν την ομοφυλοφιλία.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στο παρελθόν πολλές ιστοσελίδες που απευθύνονταν σε ομοφυλόφιλους εφήβους έλαβαν πρόστιμα τα οποία κυμαίνονταν περίπου στα 1.000 δολάρια.