ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/08/2015 15:22 EEST | Updated 03/08/2015 15:25 EEST

Βρετανία: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από πρώην πρωθυπουργό που δεν ερευνήθηκε ποτέ

Harry Todd via Getty Images
September 1964: British statesman and future prime minister Edward Heath, President of the Board of Trade and Secretary of State for Industry. (Photo by Harry Todd/Fox Photos/Getty Images)

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τις αποκαλύψεις ότι η Αστυνομία αρνήθηκε να διερευνήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Έντουαρντ Χιθ.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Independent η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα, για τους χειρισμούς της Αστυνομίας του Γουίλτσιρ.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι η καταγγελία σε βάρος του Χιθ έγινε τη δεκαετία του '90 στις αστυνομίες αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

«Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε όταν ένα άτομο απείλησε να εκθέσει ότι ο Sir Edward Heath μπορεί να έχει εμπλακεί σε αδικήματα που αφορούν τα παιδιά», ανέφερε ο εκπρόσωπος της IPCC.

«Εκτός από αυτόν τον ισχυρισμό, η IPCC θα εξετάσει κατά πόσον η Αστυνομία του Γουίλτσιρ, πήρε κανένα μέτρο στη συνέχεια για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς αυτούς», υπογράμμισε επίσης ο εκπρόσωπος της IPCC.

Ο Χιθ ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1970-74 και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από το 1965 μέχρι το 1975, όταν τον διαδέχθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Η αστυνομία του Γουίλτσιρ προσπαθεί από την πλευρά της να εξακριβώσει αν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. (Ο Χιθ) έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα», ανακοίνωσε.