ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2015 08:02 EEST | Updated 03/08/2015 08:02 EEST

Ξεκινούν οι διαδικασίες διαγραφής χρεών στη Σλοβενία

ASSOCIATED PRESS
Slovenia's fans take pictures next to a flag during a team training session at the Hyde Park High School in Johannesburg, South Africa, Tuesday June 8, 2010. Slovenia are preparing for the upcoming soccer World Cup, where they will play in Group C. (AP Photo/Ramon Espinosa)

Οι πολίτες της Σλοβενίας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μπορούν από σήμερα, Δευτέρα να αιτηθούν τη διαγραφή των χρεών τους, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, που ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας, τον προηγούμενο μήνα.

Η κατάθεση των αιτήσεων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι συμφωνίες για τη διαγραφή των χρεών θα πρέπει να έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016.

Ο νόμος ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο πριν από 15 ημέρες και δίνει την ευκαιρία στους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να αιτηθούν τη διαγραφή τους από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.

Η δυνατότητα διαγραφής του χρέους αφορά χρέη, τα οποία συσσωρεύτηκαν πριν από το 2014. Τη νομοθεσία αυτή θα εκμεταλλευτούν περισσότεροι από 70 δήμοι, προκειμένου να απαλλαγούν από χρέη, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)