ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2015 11:08 EEST | Updated 03/08/2015 11:08 EEST

Έφυγε άρον άρον από την Κυανή Ακτή ο Σαουδάραβας βασιλιάς

Secretary of Defense/Flickr
Saudi Arabian Minister of Defense Crown Prince Salman bin Abdulaziz Al Saud welcomes Secretary of Defense Chuck Hagel to his office in Riyadh, Saudi Arabia on December 9, 2013. Hagel met with various Saudi Arabian leaders to discuss issues of mutual importance. Photo by Erin A. Kirk-Cuomo (Released)

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ εγκατέλειψε, απροσδόκητα, την Κυριακή την εξοχική του κατοικία στην Κυανή Ακτή και οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η δημόσια πλαζ που βρίσκεται δίπλα στην κατοικία και είχε κλείσει για το κοινό για λόγους ασφαλείας προκαλώντας κατακραυγή, θα ανοίξει και πάλι σήμερα, Δευτέρα.

Αφού πέρασε οκτώ ημέρες διακοπών στη βασιλική βίλα του Γκολφ-Ζουάν στην κοινότητα Βαλορίς, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας επιβιβάσθηκε την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Νίκαιας σε πτήση με προορισμό την Ταγγέρη στο Μαρόκο. Αρχικά η παραμονή του στην Κυανή Ακτή είχε προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου. Μαζί του αναχώρησε από τις κατοικίες της Κρουαζέτ μεγάλο μέρος, έως και τα δύο τρίτα, της ακολουθίας του που αριθμεί περί τα χίλια άτομα.

Το κλείσιμο της πλαζ προκάλεσε κατακραυγή και τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών διαμαρτυρίας, η οποία επρόκειτο να επιδοθεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη στις 4 Αυγούστου από τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο Ζαν-Νοέλ Φαλκού, που είχε και την πρωτοβουλία.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)