LIFE
03/08/2015 07:48 EEST

Υπάρχει τέλεια ανθοδέσμη και πώς θα επιλέξετε στολισμό για την εκκλησία;

fleria

Τα λουλούδια μπορούν να ομορφύνουν ένα δωμάτιο, να δώσουν χρώμα σε ένα σπίτι και να μας κάνουν να νιώσουμε πιο οικεία και όμορφα. Ειδικά από την άνοιξη και μετά, που ανθίζουν όλη η ελληνική φύση, είναι δύσκολο να μην σταματήσει κανείς στην άκρη του δρόμου προκειμένου να κόψει μερικά λουλουδάκια ή να τα μυρίσει. Φυσικά τα λουλούδια αποτελούν και σημαντικό κομμάτι του στολισμού σε έναν γάμο και ποια καταλληλότερη για να μας μιλήσει για λουλούδια και στολισμούς από την ιδιοκτήτρια της Fleria, Νίνα Ιωαννίδου.

narcissist

Τι πρέπει να λάβει υπόψη της μία νύφη για να διαλέξει την τέλεια ανθοδέσμη;

Κατά τη γνώμη μου, η τέλεια ανθοδέσμη δεν είναι άλλη από τα λουλούδια που αγαπάει η νύφη, φρέσκα και καλοφτιαγμένα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας καταιγισμός πληροφοριών, ειδικά σε εικόνες, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα περιοδικά, με αποτέλεσμα όλες οι νύφες να επιθυμούν κάτι αντίστοιχο. Αυτό μπερδεύει τη νύφη και το ζευγάρι, οπότε νομίζω ότι η τέλεια ανθοδέσμη για έναν γάμο δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα κάποιας μόδας. Πρέπει να είναι τα λουλούδια που αγαπάει και καλό θα ήταν να είναι και λουλούδια εποχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι μία νύφη που θα παντρευτεί τον Σεπτέμβριο ή τον Αύγουστο και θέλει να έχει τουλίπες, δεν μπορεί να τις έχει. Φυσικά και θα τις παραγγείλουμε. Θέλουμε να κάνουμε το όνειρό της πράξη, αλλά να είναι το δικό της όνειρο.

fleria

Τι διαφορές έχει ένας χειμερινός από έναν καλοκαιρινό στολισμό για γάμο;

Αρχικά έχουν διαφορές στα χρώματα που υπάρχουν στην φύση. Το καλοκαίρι υπάρχει το απέραντο γαλάζιο και τα χρώματα είναι πιο χαρούμενα ή λευκά. Τον χειμώνα δουλεύουμε άλλα χρώματα, όπως είναι το κίτρινο ή το πορτοκαλί. Φυσικά, μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει και η εκκλησία. Για παράδειγμα, έναν γάμο στη Μητρόπολη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο. Αλλά αυτό είναι θέμα εμπειρίας, αγάπης προς της δουλειάς σου και γνώσης ώστε να ταιριάζει κανείς διαφορετικά στοιχεία.

fleria

Ποια είναι φέτος η τάση σχετικά με τον στολισμό του γάμου; Υπάρχουν τάσεις;

Τα λουλούδια πρέπει να ταιριάζουν με την προσωπικότητα του ζευγαριού, κάτι που καταλαβαίνουμε μέσα από συζητήσεις με τη νύφη και τον γαμπρό. Εγώ πιστεύω πολύ στην απλότητα, αλλά και στην υπερβολή ταυτόχρονα. Στολίζω μία εκκλησία σημαίνει ότι καλοδέχομαι τον κόσμο. Όπως στολίζουμε το σπίτι μας σε μία ειδική περίσταση για να υποδεχτούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Στον στολισμό δεν χρειάζονται υπερβολές. Φυσικά, αν ένα ζευγάρι έχει το περιθώριο να δώσει πολλά χρήματα, γιατί όχι; Είμαι υπέρ της υπερβολής και της υπέρβασης, αλλά της σωστής υπερβολής.

narcissist

Τι θα προτείνατε εσείς για έναν καλοκαιρινό γάμο σε νησί;

Προσωπικά λατρεύω τα ελληνικά βότανα και τις ελληνικές πρασινάδες, όπως τα χαμομήλια ή τους λευκούς λυσίανθους. Με κάποιο τρόπο, καταφέρνω και περνάω αυτή την αγάπη μου στους πελάτες. Αυτό που σέβομαι είναι η ομορφιά, η απλότητα και η λιτότητα των ελληνικών νησιών. Για να τοποθετηθεί καλά μία σύνθεση πάνω σε μία πέτρα, σε ένα πέτρινο εκκλησάκι, για παράδειγμα, πρέπει να σεβαστείς τον χώρο, αλλιώς φαίνεται παράταιρο. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να σεβαστεί κανείς και το ίδιο το ζευγάρι και την προσωπικότητά του, από το νυφικό, μέχρι την αίσθηση και το concept που έχει κάθε γάμος. Να υπάρχει αρμονία. Εμείς αγαπάμε τα ελληνικά λουλούδια. Όλα τα λουλούδια είναι όμορφα, δεν υπάρχει άσχημο λουλούδι. Αυτό που μπορεί να το κάνει άσχημο είναι μία κακοφτιαγμένη σύνθεση. Το ζητούμενο είναι να ταιριάζει κανείς τα λουλούδια και αυτό έχει να κάνει με την αγάπη και την αλήθεια του καθενός, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα του ζευγαριού και του ανθοπώλη ή αυτού που προτείνει τα λουλούδια. Τα πάντα είναι προϊόν συνεργασίας.

Sponsored Post