ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/08/2015 05:30 EEST | Updated 03/08/2015 05:30 EEST

Μοσκοβισί: Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία

ALAIN JOCARD via Getty Images
EU Economic Affairs Commissioner Pierre Moscovici arrives for a meeting on the Juncker plan, aimed at boosting investment in Europe, on July 29, 2015 at the Elysee palace in Paris. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD (Photo credit should read ALAIN JOCARD/AFP/Getty Images)

«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Εθνος» ο Επίτροπος επί των οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στην οποία ουσιαστικά χαρτογραφεί την πορεία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ. Μοσκοβισί, όπως αναφέρει η εφημερίδα επισημαίνει ότι «είμαστε μαζί σ' αυτό», θέλοντας προφανώς να πει ότι είναι κοινό το εγχείρημα, κοινή η πρόκληση και κοινό το διακύβευμα, καθώς εκτιμά ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έτσι η χώρα θα στηριχτεί στις δυνάμεις της.

Ο κ. Μοσκοβισί εκφράζει την ικανοποίηση του για τον τρόπο, την ταχύτητα και την πρόοδο των εργασιών μεταξύ ελληνι8κής κυβέρνησης και τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι έχει καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων και πολιτικών ζητημάτων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της συνέντευξής του είναι ότι αναγνωρίζει πως η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά και δηλώνει πως έχει συμφωνηθεί αυτό «να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους».

Επιπλέον ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ασχοληθεί προσωπικά για να βοηθήσει την Ελλάδα παρέχοντας τεχνογνωσία και χρηματοδότηση ύψους 35 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση έως το 2020.

Για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρει πως «το κείμενο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλλαν οι ελληνικές αρχές στις 9 Ιουλίου είναι η κατευθυντήρια πυξίδα μας... τώρα το θέμα μας είναι ο χρόνος. Είναι ουσιαστικής σημασίας η Ελλάδα να συνεχίσει να δουλεύει για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους διεθνείς εταίρους της».

Πηγή: Εthnos.gr