ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/08/2015 12:00 EEST

Απατεώνας εκμεταλλευόταν ανέργους με αγγελίες-μαϊμού σε γνωστές εφημερίδες

Eurokinissi

Ένας 48χρονος, ο οποίος εξαπατούσε πολίτες από τους οποίους εισέπραττε χρήματα προκειμένου να τους εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακή εταιρεία, συνελήφθη από την Αστυνομία στην Κηφισιά.

Ειδικότερα, στις 31 Ιουλίου 2015 το πρωί συναντήθηκε με ένα από τα θύματά του, προκειμένου να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την πρόσληψή της ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία. Δεν πρόλαβε, ωστόσο, να χαρεί τα χρήματα που της πήρε, καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς από τον Απρίλιο του 2013, μέσω ανάρτησης αγγελιών σε γνωστές εφημερίδες και εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος ναυτιλιακών εταιρειών, προσέφερε εργασία σε εμπορικά πλοία ελληνικής εταιρείας εσωτερικής ακτογραμμής, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο, διάφορα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και έγγραφα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια δήλωνε ότι θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή τους και την έκδοση του απαραίτητου ναυτιλιακού φυλλαδίου.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με αυτήν τη μέθοδο 10 άτομα και έχει αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.220 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ είσπραξης με δέκα αποκομμένες αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις με την αναγραφή αγγελιών προς δημοσίευση και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.