ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/08/2015 10:18 EEST | Updated 05/08/2015 12:20 EEST

Μεϊμαράκης: Στη διαπραγμάτευση χωρίς κείμενο, με τα πουκάμισα έξω και στιλ χαβαλέ δεν εκπέμπεις αξιοπιστία

Sooc

Νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν, ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι εικόνα έχει από την διαπραγμάτευση.

«Δεν έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση. Μάλλον εσείς έχετε καλύτερη ενημέρωση», του απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.

«Διαπιστώσαμε από τη βοήθεια που προσφέραμε πως το να βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μαζί και να ενισχύουν τη διαπραγμάτευση είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα που έχουμε», συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος.

«Πράγματι. Όπου πηγαίναμε με σοβαρά επιχειρήματα και με ενίσχυση των τριτοβάθμιων οργανώσεων στην διαπραγμάτευση το κερδίζαμε. Εκπέμπεις αξιοπιστία. Όπου πας χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, με στιλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις. Όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

«Πρέπει να συνεννοηθούμε για να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο με επιχειρήματα ουσιαστικά, τα οποία θα μπορέσουμε να θέσουμε στους εταίρους μας και θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη και πως η ΝΔ περιμένει τη συμφωνία -την οποία, όπως είπε, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα φέρει σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα και τώρα λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου-, «ώστε να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην Ευρώπη».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, καθώς «μέσα από τέτοιες συναντήσεις εμπλουτίζεις τις απόψεις σου».

«Βεβαίως δεν υιοθετούμε τα πάντα από όσα ακούμε, αλλά τα αξιολογούμε και τα συνθέτουμε με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση. Τασσόμαστε σε άλλα υπέρ και σε άλλα όχι. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο του λαϊκισμού, δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές. Και για αυτό ακριβώς θα συμβάλλει με τις δικές τις δυνάμεις ώστε να υπάρχει εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες για να μπορέσουμε να περάσουμε τον δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)