ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/08/2015 08:52 EEST | Updated 06/08/2015 08:54 EEST

Χριστοδουλοπούλου: Κέντρο κράτησης η Αμυγδαλέζα, κέντρο φιλοξενίας το Πεδίον του Άρεως

Sooc

Σε πάρκο αλληλεγγύης έχει μετατραπεί το Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως ανέφερε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο MEGA, είναι σημαντική η δημιουργία ενός προσωρινού κέντρου φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, καθώς η Αμυγδαλέζα δεν είναι κατάλληλος χώρος.

Η τελευταία είναι χώρος κράτησης με αστυνομικές εγκαταστάσεις, καθώς εκεί διαμένουν ποινικοί κρατούμενοι που πρέπει να απελαθούν και ορισμένοι που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν χαρτιά και δεν μπορεί να φιλοξενήσει. Από την άλλη, ο χώρος παραμονής στον Βοτανικό θα είναι ένας «ελεύθερος χώρος», αν και θα υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν, ανέφερε η κα Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την Τετάρτη τοποθετήθηκαν πέντε σπίτια στον χώρο και σήμερα, Πέμπτη, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την στέγαση 600 ατόμων. Το κέντρο φιλοξενίας θα είναι προσωρινό, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, και θα διαθέτει χώρους συγκέντρωσης για τα παιδιά και τους ενηλίκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι στη Γερμανία οι 11 εκατομμύρια αλλοδαποί μένουν συχνά μέσα σε σκηνές που είναι στημένες σε πάρκα.

Sponsored Post