ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/08/2015 10:28 EEST | Updated 07/08/2015 13:41 EEST

Σε εξέλιξη οι εργασίες στον Ελαιώνα για την μετεγκατάσταση των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως

sooc

Εργασίες εξπρές στον Ελαιώνα για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων που έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα στο Πεδίον του Άρεως.

Στόχος είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη, ενώ εντός των προσεχών 24ώρων θα ξεκινήσει η μετακίνηση των αλλοδαπών από το κέντρο της Αθήνας στην Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό.

Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν στηθεί περί τα 48-50, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να έχει τοποθετηθεί το σύνολο των 66 οικίσκων. Τα συγκεκριμένα είναι επιφάνειας 30 τ.μ., διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση και κλιματιστικών. Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά περί τους 400 πρόσφυγες. Τυχόν πλεονάζον αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί σε σκηνές.

Κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το βράδυ ή το αργότερο έως αύριο το πρωί να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, βρίσκεται στην οδό Πολυκάρπου 89. Πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή, περίπου 500 μέτρα από το σταθμό "Ελαιώνας" του μετρό, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αν και στην ευρύτερη περιοχή δεν απουσιάζουν οικίες. Αντίθετα πλεονάζουν εταιρείες μεταφορών και συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο χώρος όπου φιλοξενείται κάθε Κυριακή το παζάρι των ρακοσυλλεκτών.

Βέβαια όπως έχει τονίσει ο Δήμος Αθηναίων, η έκταση παραχωρήθηκε υπό συγκεκριμένους όρους. Η εγκατάσταση των προσφύγων είναι προσωρινή, θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι υποδομές ανοιχτής φιλοξενίας, να υπάρχει αστυνομική φύλαξη και να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.

Photo gallery Μεταστέγαση προσφύγων στον Ελαιώνα See Gallery

Sponsored Post