ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/08/2015 13:05 EEST | Updated 07/08/2015 13:06 EEST

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική απραξία στο μεταναστευτικό

Eurokinissi

«Δυστυχώς όπως και σε άλλα θέματα της κοινωνίας και της χώρας, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική απραξία, έλλειψη αντανακλαστικών και παντελή απουσία σχεδίου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ασκώντας κριτική για το μεταναστευτικό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, σημειώνει πως το πρόβλημα των προσφυγικών ροών γεννά καθημερινά μια ανθρωπιστική κρίση και ότι οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλουπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισης από την κυβέρνηση.

Τέλος ζητεί από την κυβέρνηση να πράξει τα ακόλουθα:

1. Nα επικεντρωθεί στην άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι σε δρόμους πλατείες και πρόχειρους καταυλισμούς.

2. Nα αξιοποιήσει άμεσα τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για τη δημιουργία και χωροθέτηση δομών, υποδοχής και φιλοξενίας

3. Να αναλάβει πρωτοβουλίες πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου από κοινού με χώρες του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να εντείνει τη συνεργασία με την ΕΕ.

4. Να υποστηρίξει ενεργά την κινητοποίηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΜΚΟ για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών.

Για όλα αυτά, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, απαιτείται συνεκτικό και συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

«Επιτέλους θα αφυπνιστεί και θα αντιδράσει η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει στους νωχελικούς ρυθμούς της;» διερωτάται.

Sponsored Post