ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/08/2015 06:06 EEST | Updated 10/08/2015 06:06 EEST

Μητρόπουλος: Έρχεται το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Χρειαζόμαστε πρόγραμμα-γέφυρα

Eurokinissi

«Επειδή το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αναδεχθεί ποτέ κυβέρνηση, θα προτιμούσα -για να ξεφύγουμε και απο τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ- ένα πρόγραμμα - γέφυρα που θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση» δήλωσε στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε σε ρήτρα ιδιοκτησίας μνημονίου ή ρήτρα συνέχειας αναφορικά με το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι ψηφισμένοι νόμοι που θα εφαρμοστούν θα συνεπάγονται μειώσεις συντάξεων.

Ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε σχετικά, ότι με βάση τη ρήτρα συνέχειας στην οποία επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα προηγούμενα μνημόνια θα είναι το «πακέτο» στο οποίο θα στηριχθεί το επερχόμενο τρίτο, κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται αποδοχή και των προηγουμένων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ψήφισης στη Βουλή εντός της εβδομάδας σε συνέχεια πιθανής καταρχήν συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών ακόμη και εντός της ημέρας, ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που υπάρχει. «Επειδή και ο Σόιμπλε και οι περισσότεροι γύρω από αυτόν 'παίζουν' με μια συμφωνία - γέφυρα, θεωρώ ότι οι χρονικές προθεσμίες που τρέχουν δεν είναι εφικτές», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν, ενώ ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία σημείωσε ότι αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post