ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/08/2015 05:13 EEST | Updated 10/08/2015 06:26 EEST

Λεουτσάκος: Προετοιμαζόμαστε για να μην ψηφιστεί το μνημόνιο

Eurokinissi

«ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, που πρόσκεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, μιλώντας στο Mega- συμπληρώνοντας ότι γίνεται προετοιμασία ώστε να μην ψηφιστεί το μνημόνιο.

Όπως πρόσθεσε, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο πολιτικός φορέας εκείνος, ο οποίος μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως είπε, θα είναι καταστροφικό για το λαό και για τη χώρα.

Ερωτηθείς αν υπαρχει το ενδεχόμενο παραιτήσεων μελών της Αριστερής πλατφόρμας μετά την ψηφοφορία της συμφωνίας, ο κ. Λεουτσάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει έστω και τώρα να διακόψει τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο μνημόνιο και να προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και με βάση τη λαϊκή στήριξη που έχει εκφραστεί τον Ιούλιο.

Αναφορικά με αυτόνομη κάθοδο στελεχών της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε το κύριο τώρα είναι να επιστρέψουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στην πραγματική τους κοίτη. Παράλληλα, έκανε λόγο για ενδείξεις που υπάρχουν και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να στηθούν κάλπες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί αυτό να λεχθεί με βεβαιότητα.

«Η χώρα έχει ανάγκη να ανακτήσει δική της εθνική νομισματική πολιτική» επέμεινε o κ. Λεουτσάκος. «Δεν έχει σημασία αν θα το λέμε δραχμή, μπορεί να το λέμε και φράγκο» ανέφερε χαριτολογώντας.